Missie en visie

"Iedereen is een kampioen als het zijn of haar persoonlijk record verbreekt."

We willen alle kinderen laten leren en groeien. Wij bieden kinderen een passend leeraanbod op cognitieve en persoonlijke ontwikkeling. Ons onderwijs is zo ingericht dat er voor de kinderen een gevarieerd aanbod is, welke uitnodigend en uitdagend is, en aanzet tot actieve betrokkenheid. Wij zorgen ervoor dat iedereen zich welkom en veilig voelt op school.  

Wij zijn een katholieke school en besteden aandacht aan normen en waarden. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich ook als mens een mooie ontwikkeling doormaken, zodat ze na het afronden van de schoolperiode stevig de wereld in kunnen stappen. Op onze school krijg je de ruimte om te leren waarbij we zoeken naar passende mogelijkheden, omdat wij ervan overtuigd zijn dat iedereen een kampioen is als het zijn of haar persoonlijk record verbreekt. 

Onze visie 

Iedere dag beter worden is wat wij willen voor iedereen. Daar richten we ons onderwijs specifiek op in. Wij werken er naartoe het leren de komende periode nog verder te verstevigen door de kinderen kennis, vaardigheden en inzichten aan te bieden waarmee we ze voorbereiden op hun toekomst als (wereld)burger. Daarnaast richten we ons op het nog sterker neerzetten van het passend onderwijs zodat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen. Voorwaardelijk hiervoor is het creëren van een warm en veilig leerklimaat en het in verbinding zijn met het kind en alle betrokkenen om het kind heen. 

Onze trots 

Op de Panta Rhei in Ede word je met open armen ontvangen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen en ouders zich echt thuis voelen op onze school. Een warme en persoonlijke sfeer, waar er echt aandacht is voor de ontwikkeling van het kind. Ons hechte team heeft hart voor het onderwijs en zet elke dag dat extra stapje om kinderen te laten leren, verwonderen en ontdekken. 

 

 

 

 

De Katholieke identiteit

De Panta Rhei is een katholieke basisschool. Op de Panta Rhei worden de Katholieke feestdagen gevierd, waarbij het verhaal en de betekenis van het Feest aan bod komen. Er wordt wekelijks in iedere klas aandacht besteed aan het Katholieke geloof en Levensbeschouwing in het algemeen. Door dit expliciet na te streven, draagt dit bij aan een sfeer van saamhorigheid en aan een positief leef -en werkklimaat. Ons dagelijks handelen wordt voortdurend aangestuurd door zowel Katholieke normen en waarden als normen en waarden die wij op de Panta Rhei willen uitdragen. Panta Rhei betekent letterlijk:  "Alles stroomt, alles in beweging!"  Wij maken dat als school graag meer dan waar!